Artykuły
Przepisy kulinarne

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się
Sonda

Powiększ zdjęcie Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena 0
Oceń
Tekst i zdjęcie:
Ostoja Ranga 1 (0)

Jałowiec

Składniki:

Jagodami jałowca przyprawia się mięso tych zwierząt,które w naturalnym środowisku często spotykają krzew jalowca,a więc dziczyznę i dzikie ptactwo.Przy czym nie zawsze używa się samych jagód jałowca-częściej są one składnikiem aromatycznej marynaty czy bejcy.,którą sporządza się wlaśnie do dziczyzny.Najlepsze jest mięso marynowane w czerwonym winie z dodatkiem ziaren jałowca rozdrobnionych w moździeżu.Dzięki bejcowaniu staje się ono "pulchne" szybciej mięknie.Do marynaty można dodać pieprz ,goździki i liście laurowe.Ponadto owoce jałowca dobrz komponują się z aromatycznymi ziołami takimi jak tymianek,majeranek i rozmaryn,oraz z ostrymi warzywami np.cebulą i czosnkiem.Jałowiec doskonale poprawia smak wolowiny,wieprzowiny czy baraniny przyżądzonych na"dziko"

Sposób przyrządzenia:

Jałowiec doskonale poprawia smak wolowiny,wieprzowiny czy baraniny przyżądzonych na"dziko"


Dodaj ogłoszenie
Zdjęcia myśliwskie