Artykuły
Przepisy kulinarne

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się
Sonda

Powiększ zdjęcie Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena 0
Oceń
Tekst i zdjęcie:
lowcapolski Ranga 1 (5)

KOŁDUNKI Z BOBRA

Ten przepis, jak zaspokoi apetyt i nasyci, tak równie dogodzi najdelikatniejszemu smakowi

Składniki:

Sposób przyrządzenia:

Wziąwszy pieczonkę bobrową, odłączyć wszystkie mięso od kości, odrzucić żyły i plewki, samo mięso skroić najdrobniej, lecz nie siekać. Utrzeć na tarce korzenia gałganu kawianą łyżeczkę, cokolwiek estraganu, soli w miarę, trochę pieprzu. Stosownie do ilości mięsa, trzecią część łoju wołowego, kruchego od nerek, oczyszczonego z plewki, najdrobniej usiekać; cebul kilka w łusce zgotowanych, obrać z łuski, usiekać, to wszystko zmieszać, z dodaniem dwóch jaj. Poczerń formować kołdunki, zawijając tak przygotowane mięso do ciasta dobrze zarobionego i rozwałkowanego. Gotować z pilnością, aby do naczynia nie przylegały, spuściwszy na wrzątek, zasolony; poczerń wybrać łyżką durszlakową, ostrożnie, aby nie popsuć, na półmisek, rozpuścić do gorąca masła z suchym bulonem, zalać kołdunki, i tartym parmazanem osypać.


Dodaj ogłoszenie
Zdjęcia myśliwskie