Artykuły
Przepisy kulinarne

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się
Sonda

Powiększ zdjęcie Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena 0
Oceń
Tekst i zdjęcie:
Bullet Ranga 1 (0)

Zalewa do peklowania schabu i szynki z dzika

Doskonała marynata do dziczyzny

Składniki:

3 litry wody, 3 łyżki peklosoli, 5 liści laurowych, 15 ziaren jałowca (rozgnieść w moździerzu), 10 ziaren ziela angiel-skiego, 3 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu, 1 łyżkę drobno roztartego suszonego majeranku, 1 łyżeczka ko-lendry, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki czosnku granulowanego (lub 1/2 główki świeżego)

Sposób przyrządzenia:

Zagotować 3 litry wody i wsypać następujące składniki: pokruszone liście laurowe, rozgnieciony jałowiec, ziele angielskie, pieprz mielony, kolendrę i czosnek (jeżeli świeży, kilka ząbków przekrawamy na połowę). Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, pod koniec gotowania wrzucić majeranek, rozmaryn i tymianek. Wystudzić wywar, dodać peklosól i dokładnie wymieszać


Dodaj ogłoszenie
Zdjęcia myśliwskie