Artykuły
Przepisy kulinarne

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się
Sonda
Dziczyzna - jest obok mięsa zwierząt rzeźnych(krowa, cielę, świnia, jagnię, owca) ważnym źródłem białka. Jest bogata w składniki mineralne oraz witaminy B1 i B2. W przeciwieństwie do mięsa większości zwierząt rzeźnych dziczyzna jest chuda, zawiera mniej tłuszczu i tkanki łącznej. Ponadto mięso z dzikich zwierząt jest lekkostrawne, a potrawy z młodego dzikiego ptactwa bez obawy można podawać nawet osobom na diecie.

Lista naszych przepisów

Dodaj przepis
Sortuj: Nazwa Data Zdjęcie Ocena Komentarze
lowcapolski

Ranga 1 (5)

Pasztet z zająca

Przepis na pasztet z Austro-Węgier

Data: 11.02.11

Zając
lowcapolski

Ranga 1 (5)

Zając w śmietanie po polsku

Podawać z ziemniakami lub makaronem, kluskami kładzionymi lub fran­cuskimi i buraczkami.

Data: 21.01.11

Zając
lowcapolski

Ranga 1 (5)

Zając w sosie naturalnym

Podawać z ziemniakami, burakami, czerwoną kapustą, borówkami z chrzanem.

Data: 21.01.11

Zając
lowcapolski

Ranga 1 (5)

Kotlety z dzika

Smaczny z borówkami

Data: 21.01.11

Dzik
lowcapolski

Ranga 1 (5)

Udziec sarni w śmietanie po polsku

Przygotowanie podobne do zająca w śmietanie po polsku

Data: 21.01.11

Sarna
lowcapolski

Ranga 1 (5)

Zając po polsku

Przed podaniem dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami i buraczkami lub ćwikłą.

Data: 21.01.11

Zając
lowcapolski

Ranga 1 (5)

Comber sarni naturalny

Podawać z frytkami i borówkami z chrzanem lub sosem cumberland.

Data: 21.01.11

Sarna

Dodaj ogłoszenie
Zdjęcia myśliwskie