
Dziczyzna - jest obok mięsa zwierząt rzeźnych(krowa, cielę, świnia, jagnię, owca) ważnym źródłem białka. Jest bogata w składniki mineralne oraz witaminy B1 i B2. W przeciwieństwie do mięsa większości zwierząt rzeźnych dziczyzna jest chuda, zawiera mniej tłuszczu i tkanki łącznej. Ponadto mięso z dzikich zwierząt jest lekkostrawne, a potrawy z młodego dzikiego ptactwa bez obawy można podawać nawet osobom na diecie.
Sortuj: | Nazwa | Data | Zdjęcie | Ocena | Komentarze |
---|
lowcapolski
Ranga 1 (5)
lowcapolski
Ranga 1 (5)
Zając w śmietanie po polsku
Podawać z ziemniakami lub makaronem, kluskami kładzionymi lub francuskimi i buraczkami.
Data: 21.01.11
Zając
lowcapolski
Ranga 1 (5)
Zając w sosie naturalnym
Podawać z ziemniakami, burakami, czerwoną kapustą, borówkami z chrzanem.
Data: 21.01.11
Zając
lowcapolski
Ranga 1 (5)
lowcapolski
Ranga 1 (5)
Udziec sarni w śmietanie po polsku
Przygotowanie podobne do zająca w śmietanie po polsku
Data: 21.01.11
Sarna
lowcapolski
Ranga 1 (5)
Zając po polsku
Przed podaniem dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami i buraczkami lub ćwikłą.
Data: 21.01.11
Zając
lowcapolski
Ranga 1 (5)
Comber sarni naturalny
Podawać z frytkami i borówkami z chrzanem lub sosem cumberland.